VŠEOBECNÉ OBCHODNÉ PODMIENKY

Článok I.

VŠEOBECNÉ USTANOVENIA A VYMEDZENIE POJMOV

  1. Tieto Všeobecné obchodné podmienky (ďalej len VOP) upravujú práva a povinnosti kupujúceho a spoločnosti Beki Design, s.r.o., (ďalej len Beki Design, alebo spoločnosť Beki Design) pri uzatvá­raní kúpnych zmlúv prostredníctvom internetu, cez E-shop umiestnený na internetovej stránke www.otomfotom.sk.

 

  1. Prevádzkovateľom internetového obchodu www.otomfotom.sk je:

 

Beki Design, s.r.o.

Repíkova 219/1

040 17 Košice – Šebastovce

IČO: 44 340 559

DIČ: 2022674126

IČ DPH: SK2022674126

Zapísaná v OR OS Košice I, oddiel Sro, vložka č.:22414/V

Banka: VÚB, a.s.

Číslo účtu: 2502068258/0200

IBAN: SKK88 0200 0000 0025 0206 8258

BIC: SUBASKBX

e-mail: info@otomfotom.sk

Tel. + 421 55 62 22 089

 

  1. Vymedzenie pojmov

3.1 E-shop

E-shop je elektronický obchod spoločnosti Beki Design umiestnený na webovej stránke www.otomfotom.sk, ktorý umožňuje nákup tovaru ponúkaného spoločnosťou na uvedenej stránke.

3.2 Kupujúci

Kupujúcim je fyzická osoba spôsobilá na právne úkony alebo právnická osoba, ktorá prejavila záujem nakupovať tovar prostredníctvom E-shopu a uzavrieť kúpnu zmluvu so spoločnosťou Beki Design a riadne vyplnila a cez E-shop odoslala záväznú elektronickú objednávku a doručila ju spoločnosti Beki Design. Za kupujúcu právnickú osobu koná jej štatutárny orgán, alebo zástupca.

3.2 Elektronická objednávka

„Elektronickou objednávkou“ sa rozumie vyplnený a odoslaný elektronický objednávkový formu­lár obsahujúci informácie o Kupujúcom, objednanom tovare z ponuky obchodu alebo objednáv­ke výroby tovaru na základe podkladov (najmä fotografie) dodaných Kupujúcim a určenia spôso­bu vyhotovenia (napr. fotokniha, kalendár) a použitého materiálu (napr. tlač na plátno, papier) a cene tohto tovaru.

3.3 Oprávnená osoba

Oprávnenou osobou je osoba, odlišná od Kupujúceho, uvedená v záväznej objednávke ako oso­ba, ktorej má byť objednaný tovar odovzdaný. Uvedenie takejto osoby (jej mena) v objednávke sa považuje za jej splnomocnenie na prevzatie objednaného tovaru.

3.4 Aktuálna ponuka tovaru

Aktuálna ponuka tovaru je ponuka tovaru zverejnená na internetovej stránke www.otomfotom.sk, ktorá obsahuje popis tovaru (napr. názov, veľkosť, materiál, farebnosť a pod.) a informáciu o aktuálnej cene. Zmeny aktuálnej ponuky tovaru (vrátane ceny) sú účinné od momentu ich zverej­nenia na internetovej stránke www.otomfotom.sk. Na zmluvy uzavreté pred príslušnou zmenou aktuálnej ponuky sa tieto zmeny nevzťahujú. Tovarom ponúkaným v E-shope na internetovej stránke www.otomfotom.sk sú predovšetkým fotoknihy, kalendáre, obrazy a blahoželania.

3.5 Odberné miesto

Odberným miestom pre osobný odber objednaného tovaru je adresa sídla spoločnosti Beki De­sign, s.r.o., Repíkova 219/1, 040 17 Košice – Šebastovce.

 

Článok II.

KÚPNA ZMLUVA

  1. K uzatvoreniu kúpnej zmluvy, na základe ktorej spoločnosť Beki Design dodá Kupujúcemu objed­naný tovar, dochádza na základe odoslania návrhu na uzavretie kúpnej zmluvy, ktorým je riadne vyplnená záväzná elektronická objednávka Kupujúcim a potvrdením o prijatí návrhu na uzavretie zmluvy zo strany spoločnosti Beki Design (telefonicky či e-mailom). Firma Beki Design je povinná potvrdiť e-mailovou správou (na e-mailovú adresu Kupujúceho uvedenú v elektronickej objed­návke) alebo telefonicky (na telefónne číslo Kupujúceho uvedené v elektronickej objednávke) obsah elektronickej objednávky Kupujúceho a to bezodkladne po jej doručení firme Beki Design, inak platí, že k uzavretiu kúpnej zmluvy medzi zmluvnými stranami nedošlo.

 

  1. Návrh na uzatvorenie zmluvy (objednávka). Návrhom na uzavretie zmluvy je Elektronická objed­návka Kupujúceho adresovaná spoločnosti Beki Design. Elektronickú objednávku možno usku­točniť vyplnením objednávkového formuláru na internetovej stránke www.otomfotom.sk a jej odoslaním cez E-Shop.

2.1 Podstatné náležitosti elektronickej objednávky:

a.) Identifikácia Kupujúceho, t.j. obchodné meno alebo meno a priezvisko, sídlo/bydlisko, IČO, DIČ, kontakt (telefón a e-mailová adresa);

b.) Popis tovaru, ktorý sa má vyrobiť na základe podkladu poskytnutého Kupujúcim;

c.) Množstvo objednávaného tovaru;

d.) Spôsob dodania tovaru (doručenie na dobierku, alebo doporučená zásielka prostredníc­tvom Slovenskej pošty, a.s.) alebo prevzatie tovaru a úhrada ceny v hotovosti pri prebe­raní tovaru na odbernom mieste spoločnosti Beki Design;

e.) Adresa miesta dodania tovaru (ak nebude tento údaj uvedený, má sa za to, že tovar má byť dodaný na adresu sídla/bydliska Kupujúceho);

f.) Meno a priezvisko osoby oprávnenej k prevzatiu dodávaného tovaru (ak nebude tento údaj uvedený, má sa za to, že k prevzatiu dodávaného tovaru je oprávnený Kupujúci, prípadne akýkoľvek jeho zamestnanec).

g.) Vyhlásenie potvrdzujúce, že sa kupujúci oboznámil so Všeobecnými obchodnými pod­mienkami, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou Kúpnej zmluvy a plne s ňou súhlasí,

h.) Vyhlásenie o tom, že bol poučený o možnosti odstúpiť od zmluvy,

i.) Udelenie bezvýhradného súhlasu so spracovaním a použitím svojich osobných údajov v súlade so zákonom 428/2002 Z. z. o ochrane osobných údajov pre interné účely spoloč­nosti Beki Design, a v prípade, ak objednávateľ uvádza aj údaje tretej osoby oprávnenej prevziať tovar, že tak robí iba s jej súhlasom a dotknutá osoba je oboznámená s postup­mi, právami a povinnosťami v týchto VOP,

j.) Vyhlásenie, že všetky ním uvedené údaje sú pravdivé.

 

  1. Spoločnosť Beki Design si vyhradzuje právo zrušiť objednávku alebo jej časť v týchto prípadoch:

3.1. V prípade, že objednávku nebolo možné záväzne potvrdiť (chybne uvedené telefónne číslo, nedostupný, neodpovedá na e-maily atď.)

3.2 V prípade, že podklady dodané Kupujúcim, na základe ktorých má byť vyrobený a doda­

ný tovar, nezodpovedajú minimálnym technickým požiadavkám určených spoločnosti Beki Design na jeho výrobu alebo obsahujú obrázky, fotografie, ktorých zverejňovanie je v rozpore s platným právom v SR a EU (propaganda rasovej alebo národnostnej nenávisti, rasizmus, sexuálne zneužívanie, detská pornografia…)

3.3 Tovar sa už nevyrába alebo nie je dočasne v prevádzkových možnostiach spoločnosti Beki De­sign tovar vyrobiť a dodať Kupujúcemu v stanovených lehotách alebo sa výrazným spôsobom zmenila cena tovaru vzhľadom na zvýšenie ceny výrobných materiálov.

3.4. Po odoslaní elektronickej objednávky spoločnosti Beki Design je možné objednávku stornovať len po predchádzajúcom súhlase spoločnosti Beki Design a to len v prípade, ak nebola objed­návka zadaná do výroby.

 

Článok III.

PODKLADY DODANÉ KUPUJÚCIM

  1. Kupujúci ručí a zodpovedá v plnej miere za kvalitu a farebnosť fotografie, obrazovej predlohy a jej vhodnosť na použitie.

 

  1. Kupujúci zaslaním fotografie alebo inej obrazovej predlohy alebo digitálneho nehmotného ob­rázku, fotografie na výrobu ním objednaného tovaru prehlasuje, že má všetky autorské práva k použitým/dodaným/predloženým obrázkom, fotografiám, predlohám voči autorom alebo tretím stranám a je oprávnený s obrázkom/obrazovým materiálom disponovať a dať ho k dispozícii pre účely výroby tovaru predávajúcim.

 

  1. Zaslaním obrazovej predlohy spolu s objednávkou výroby tovaru kupujúci prevádza na predáva­júceho práva na nakladanie a spracovanie obrázkov, fotografií, digitálnych obrázkov/fotografií súvisiacich s jednotlivou objednávkou.

 

  1. Po príprave grafiky dodanej obrazovej predlohy nastáva proces tlače podľa špecifikácie Kupujúce­ho cez internet – t.j. tlač predlohy na Kupujúcim vybraný materiál a spôsob vyhotovenia. V priebe­hu tlače môže dôjsť k odchýlkam vo farebnosti tlače oproti preloženej predlohe, pričom za riadne dodaný tovar sa považuje, ak odchýlka farebnosti tlače oproti predlohe je v rozpätí 10 až 30%. Odlišnosti vo farebnosti môžu vyplývať z rozdielneho stupňa farebnosti a nastavenia obrazovky alebo lcd monitora Kupujúceho.

 

Článok IV.

KÚPNA CENA

  1. Kúpna cena za objednaný tovar je uvedená v aktuálnej ponuke na webovej stránke www.otomfotom.sk, v objednávke, ako aj v potvrdení objednávky, ktoré je prijatím návrhu na uzavretie zmluvy zo strany spoločnosti Beki Design. Kúpna cena vždy zahŕňa DPH a je stanovená v mene Euro.

 

  1. Kúpna cena tovaru nazhŕňa náklady na prepravu tovaru z prevádzky spoločnosti Beki Design do miesta dodania, ktoré budú Kupujúcemu účtované osobitne podľa spôsobu prepravy tovaru do miesta dodania, ktorý si Kupujúci zvolil.

 

  1. Všetky akcie platia do zverejneného dátumu resp. do vypredania zásob pri konkrétnom produkte.

 

  1. Po uzavretí Kúpnej zmluvy sa Kupujúci zaväzuje zaplatiť kúpnu cenu spoločnosti Beki Design a to jedným z nasledujúcich spôsobov, spomedzi ktorých je Kupujúci oprávnený vybrať si pri objedná­vaní tovaru:

a.) platba na účet spoločnosti Beki Design prostredníctvom virtuálneho POS terminálu – ná­stroj komerčných bánk (TatraPay, SporoPay, CardPay, VUB ePlatby, atď.) prepojeného s internetovou stránkou www.otomfotom.sk;

b.) platba prostredníctvom Slovenskej pošty “na dobierku“ pri prevzatí tovaru;

c.) platba v hotovosti pri prevzatí tovaru na Odbernom mieste spoločnosti Beki Design.

 

  1. Záväzok Kupujúceho zaplatiť kúpnu cenu je splnený okamihom pripísania kúpnej ceny na účet spo­ločnosti Beki Design uvedený v potvrdení objednávky alebo odovzdaní kúpnej ceny Slovenskej pošte, alebo uhradením kúpnej ceny na Odbernom mieste. Pri platbe na účet spoločnosti Beki Design sa Kupujúci zaväzuje uviesť správny variabilný symbol uvedený v potvrdení objednávky. Kupujúci berie na vedomie, že v prípade uvedenia nesprávneho variabilného symbolu nemusí elektronický systém priradiť pripísanú platbu k jeho objednávke.

 

Článok V.

DODACIA LEHOTA

  1. Dodacia lehota, v ktorej sa spoločnosť Beki Design zaväzuje dodať tovar Kupujúcemu je uvedená v potvrdení objednávky. Pokiaľ nie je v potvrdení objednávky uvedené inak, zaväzuje sa spoloč­nosť Beki Design dodať Kupujúcemu tovar najneskôr do 20 dní od potvrdenia

      objednávky.

 

  1. V závislosti od spôsobu dodania tovaru resp. jeho prepravy do miesta dodania sú dodacie leho­ty odlišné. Kupujúcemu bude pri výbere spôsobu dodania tovaru vždy poskytnutá informácia o dodacej lehote spojenej s konkrétnym spôsobom dodania.

 

  1. Pri výbere spôsobu platby kúpnej ceny – platba na účet spoločnosti Beki Design prostredníctvom virtuálneho POS terminálu – začína dodacia lehota plynúť dňom pripísania kúpnej ceny na ban­kový účet spoločnosti Beki Design za podmienky, že kupujúci uviedol správny variabilný symbol. V prípade uvedenia nesprávneho variabilného symbolu začína dodacia lehota plynúť až od prira­denia platby k objednávke kupujúceho.

 

Článok VI.

MIESTO DODANIA

  1. Miesto dodania je adresa, ktorú Kupujúci uviedol v objednávke ako miesto dodania a spoločnosť Beki Design ju potvrdila ako miesto dodania.

 

Článok VII.

SPÔSOB PREPRAVY TOVARU

  1. Dodanie tovaru Kupujúcemu bude uskutočnené spoločnosťou Slovenská pošta, a.s., na adresu miesta dodania uvedenú Kupujúcim v elektronickej objednávke. Spoločnosť Beki Design je opráv­nená uskutočniť čiastočné dodávky. Spoločnosť Beki Design neručí za prípadné poškodenie či oneskorenie dodávky spôsobené Slovenskou poštou a pokiaľ k nemu dôjde, je potrebné uplatniť reklamáciu priamo na poštu v zmysle poštového poriadku.

 

  1. Informácia o cene prepravy (prepravné) a obvyklom čase trvania prepravy do miesta dodania je vždy uvedená pri konkrétnom druhu prepravy tovaru.

 

  1. Tovar v súlade s týmito VOP dodáva spoločnosť Beki Design na území Slovenskej republiky.

 

Článok VII.

DODANIE TOVARU

  1. Záväzok spoločnosti Beki Design dodať tovar je splnený odovzdaním objednaného tovaru Kupu­júcemu alebo Oprávnenej osobe v mieste dodania. Dodanie a prevzatie tovaru je Kupujúci povin­ný písomne potvrdiť v dodacom liste, ktorého kópiu si uschová. Spolu s dodacím listom dostane Kupujúci aj účtovný doklad, ktorý zároveň slúži ako záručný list.

 

  1. Záväzok spoločnosti Beki Design dodať tovar sa považuje za splnení aj v prípade, ak spoločnosť bola pripravená odovzdať tovar Kupujúcemu v dohodnutom mieste a čase, resp. ak mu v ňom umožní prevzatie tovaru a Kupujúci si tento tovar neprevzal z iných dôvodov ako sú dôvody na strane spoločnosti Beki Design.

 

  1. V prípade, ak si Kupujúci tovar neprevezme a tovar sa vráti spoločnosti Beki Design späť, je spo­ločnosť Beki Design opravená odstúpiť od kúpnej zmluvy a od Kupujúceho požadovať náhradu nákladov na výrobu, prepravu a balné súvisiace s neúspešným dodaním tovaru.

 

  1. V prípade, že sa dohodlo osobné vyzdvihnutie objednávky Kupujúcim, je Kupujúci povinný vy­zdvihnúť tovar čím skôr po vyhotovení na Odbernom mieste. O tom, že tovar je na Odbernom mieste pripravený k odberu bude spoločnosť Kupujúceho informovať telefonicky (na telefónne číslo uvedené Kupujúcim v Elektronickej objednávke), alebo elektronicky (na e-mailovej adrese, uvedenej Kupujúcim v Elektronickej objednávke). Vyhotovené objednávky je možné vyzdvihnúť si osobne max. do 30 dní odo dňa vyhotovenia objednávky. Po tomto termíne budú zákazky auto­maticky skartované.

 

Článok VIII.

ZODPOVEDNOSŤ

  1. Spoločnosť Beki Design zodpovedá za chyby, ktoré má tovar pri jeho prevzatí Kupujúcim a tiež za chyby, ktoré sa vyskytnú po prevzatí tovaru v záručnej dobe (záruka). Záručná doba je 12 mesia­cov a začína plynúť dňom prevzatia tovaru Kupujúcim. Ako záručný list slúži účtovný doklad.

 

  1. Podrobnosti o právach kupujúceho vyplývajúcich zo zodpovednosti za chyby a postup pri rekla­mácii tovaru upravuje reklamačný poriadok, ktorý tvorí neoddeliteľnú súčasť týchto VOP.

 

Článok IX.

ODSTÚPENIE OD ZMLUVY

  1. Ak sa spoločnosť Beki Design a Kupujúci nedohodne inak, Kupujúci nemôže odstúpiť od zmluvy, ktorej predmetom je zhotovenenie diela podľa osobitných požiadaviek Kupujúceho alebo tovaru určeného osobitne pre jediného Kupujúceho alebo tovaru, ktorý vzhľadom na jeho vlastnosti nemožno vrátiť. Ďalšie prípady, kedy nemôže Kupujúci odstúpiť od zmlúv sú vymenované v § 12 odst. 5 zákona č. 108/2000 zákon o ochrane spotrebiteľa pri podomovom predaji a zásielkovom predaji v znení neskorších predpisov.

 

  1. Spoločnosť Beki Design je oprávnená odstúpiť od kúpnej zmluvy najmä z nasledovných dôvodov:

a.) ak pri platbe na účet spoločnosti Beki Design Kupujúci nezaplatil kúpnu cenu v lehote 7 dní od potvrdenia objednávky;

b.) ak Kupujúci neprevezme objednaný tovar od kuriéra v dohodnutom termíne z iných dô­vodov ako sú dôvody na strane spoločnosti Beki Design;

c.) ak Kupujúci neprevezme objednaný tovar na príslušnej pošte v stanovenej odbernej leho­te 18 dní;

d.) ak Kupujúci neprevezme objednaný tovar na Odbernom mieste spoločnosti Beki Design v stanovenej odbernej lehote 30 dní;

e.) ak aj napriek všetkému úsiliu spoločnosti Beki Design, ktoré možno od nej požadovať, nie je spoločnosť Beki Design schopná dodať tovar, najmä z dôvodu, že tovar bol vypredaný, už sa nevyrába alebo nedodáva a nie je v možnostiach spoločnosti Beki Design inak ho zaobstarať;

f.) ak sa výrazným spôsobom zmenila cena, za ktorú spoločnosť Beki Design tovar nakupuje.

 

  1. Odstúpenie spoločnosti Beki Design od zmluvy je účinné dňom, keď je odstúpenie doručené Kupujúcemu, s tým, že pre odstúpenie postačuje doručenie odstúpenia vo forme E-mailu.

 

  1. Odstúpenie spoločnosti Beki Design od zmluvy sa však netýka nároku spoločnosti na náhradu škody spočívajúcej najmä v nákladoch vynaložených v súvislosti s márnym pokusom o dodanie tovaru Kupujúcemu.

 

Článok X.

VÝHRADA VLASTNÍCTVA

  1. Tovar zostáva vo vlastníctve spoločnosti Beki Design až do úplného zaplatenie všetkých tovarov z jednej a tej istej objednávky.

 

Článok XI.

REKLAMAČNÝ PORIADOK

  1. Kupujúci je povinný napísať a zaslať spoločnosti Beki Design bezodkladne písomnú reklamáciu na korešpondenčnú adresu a to v nasledujúcich prípadoch:

1.2 Kupujúci vracia tovar, ktorý si neobjednal. V prípade, ak Kupujúci zistí, že tovar – hotové vý­robky, ktorý si objednal, nezodpovedá tovaru, ktorý prevzal, Kupujúci má právo vrátiť tovar spoločnosti Beki Design max. do 7 dní od prevzatia tovaru Kupujúcim. Náklady na vrátenie tovaru znáša spoločnosť Beki Design.

 

  1. Kupujúci je povinný uviesť v reklamácii nasledujúce údaje:

2.1 Identifikácia Kupujúceho, t.j. obchodné meno alebo meno a priezvisko, sídlo/bydlisko, kon­takt (telefón a e-mailová adresa);

2.2 Adresa miesta, kam bol tovar dodaný;

2.3 Adresa, na ktorú má byť dodaný vymenený tovar, v prípade výmeny tovaru;

2.4 Číslo elektronickej objednávky;

2.5 Dátum vystavenia elektronickej objednávky;

2.6 Dátum prevzatia tovaru Kupujúcim;

2.7 Popis tovaru, ktorý Kupujúci žiada zameniť a popis zameneného tovaru, opis vád tovaru a požadovaný spôsob vybavenia reklamácie;

2.8 Názov a číslo bankového účtu Kupujúceho a názov a kód banky, v ktorej je účet vedený, resp. oznámenie, že Kupujúci žiada o vrátenie kúpnej ceny prostredníctvom pošty na adresu sídla/bydliska Kupujúceho;

2.9 Dátum a podpis Kupujúceho.

 

  1. K reklamácii je nutné priložiť doklad o kúpe a prevzatí tovaru.

 

  1. Ak spolu s vyplneným formulárom a s požadovanými dokladmi nie je priložený tovar, ktorý je predmetom vrátenia/zámeny/reklamácie, spoločnosť Beki Design si vyhradzuje právo nepo­kračovať vo vybavovaní predmetnej záležitosti a má sa za to, že Kupujúci nemá v úmysle tovar vrátiť, zameniť alebo reklamovať.

 

  1. Tovar, ktorý je predmetom vrátenia/zámeny/reklamácie musí byť kompletný, nepoužitý, ne­poškodený. Kupujúci je povinný poistiť tovar, ktorý je predmetom vrátenia/zámeny/reklamácie. Riziko vzniku škody na tovare, ktorý je predmetom vrátenia/zámeny/reklamácie znáša Kupujúci až do okamihu prevzatia tohto tovaru spoločnosťou Beki Design.

 

  1. Kupujúci je povinný písomnú reklamáciu spolu s požadovanými dokladmi doporučene poslať, alebo osobne odovzdať spolu s tovarom, ktorý je predmetom vrátenia/zámeny/reklamácie na adresu Odberného miesta spoločnosti Beki Design, t.j. na korešpondenčnú adrese spoločnosti. Predávajúci si vyhradzuje právo neprebrať tovar zaslaný Kupujúcim na dobierku.

 

  1. Celková suma za tovar, ktorý bol vrátený spoločnosti Beki Design v súlade s týmito VOP, znížená o manipulačný poplatok, v prípadoch ustanovených v týchto VOP, bude prevedená na účet Kupu­júceho uvedený vo formulári a to do 15 dní odo dňa prevzatia kompletne vyplneného formulára spolu s požadovanými dokladmi a s tovarom.

 

Článok XII.

OCHRANA OSOBNÝCH ÚDAJOV

  1. Odoslanie objednávky cez E-shop spoločnosti Beki Design je podmienené potvrdením súhlasu Kupujúceho s týmito VOP a súhlasu so spracúvaním osobných údajov objednávateľa v zmysle definície uvedenej v §4 ods. 1 písm. a) zákona č. 428/2002 Z.z. o ochrane osobných údajov.

 

  1. Spoločnosť Beki Design spracúva osobné údaje fyzickej osoby – Kupujúceho, resp. oprávnenej osoby za účelom uzavretia kúpnej zmluvy a plnenia svojich záväzkov vyplývajúcich z kúpnej zmluvy. Využíva ich najmä pri vystavení faktúry, vybavovaní objednávky a doručení objednané­ho tovaru. Spoločnosť Beki Design zodpovedá za to, že poskytnuté osobné údaje fyzickej osoby nebudú použité na iné účely, najmä nebudú sprístupnené tretím osobám (okrem subdodávate­ľom, vykonávajúcim doručovanie zásielok, aj to len tie údaje, ktoré sú nevyhnutné pre úspešné uskutočnenie dodávky).

 

  1. Spoločnosť Beki Design spracúva osobné údaje fyzickej osoby v tomto rozsahu: krstné meno, priezvisko, bydlisko, e-mailová adresa, fakturačná adresa, adresa dodania, kontaktné telefónne číslo.

 

  1. Pri platení cez internet pomocou platobných systémov zadáva Kupujúci všetky svoje údaje na zabezpečenej stránke príslušnej banky a spoločnosť Beki Design s platobnými údajmi Kupujúceho neprichádza do styku. Spoločnosť Beki Design je informovaná zo strany príslušnej banky iba o úspešnosti transakcie.

 

  1. Účelom spracúvania osobných údajov je:

a.) vystavenie daňového dokladu – faktúry, v zmysle zákona 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty, § 71 ods. 2 pism. b);

b.) doručenie tovaru a identifikácia kupujúceho alebo oprávnenej osoby pred odovzdaním vopred zaplateného tovaru;

c.) potvrdenie objednávky, platby za tovar, dodania objednaného tovaru;

d.) evidencia osôb registrovaných prostredníctvom E-shopu;

e.) evidencia objednávok a kúpnych zmlúv pre vybavovanie prípadných reklamácií.

 

Článok XIII.

OKOLNOSTI VYLUČUJÚCE ZODPOVEDNOSŤ ZA NEMOŽNOSŤ PLNENIA

  1. Žiadna zo zmluvných strán nenesie zodpovednosť za nemožnosť plnenia v prípade, ak nastanú skutočnosti vplyvom vyššej moci.

 

  1. Za udalosť vplyvom vyššej moci sa považuje udalosť, ktorú zmluvné strany nemohli predvídať a ktorej nemohli zabrániť ani pri vynaložení najvyššej možnej odbornej starostlivosti, ktorá je ne­závislá od ich vôle, najmä vojna, povstanie, štrajk, prírodné katastrofy, zmeny v legislatíve a iné.

 

  1. V prípade, že nastane udalosť podľa bodu 2 sú zmluvné strany povinné si túto skutočnosť ozná­miť bez zbytočného odkladu.

 

  1. Vznik neočakávaných technických alebo logistických porúch oslobodzuje spoločnosť Beki Design od dohodnutých záväzkov.

 

Článok XIV.

ZÁVEREČNÉ USTANOVENIA

  1. Tieto VOP nadobúdaju platnosť dňom 1. 10. 2014

 

  1. Akékoľvek zmeny týchto VOP nadobúdajú účinnosť dňom zverejnenia na internetovej stránke www.otomfotom.sk

 

  1. Právne vzťahy založené kúpnou zmluvou sa budú riadiť ustanoveniami kúpnej zmluvy (t.j. obsa­hom objednávky a potvrdenia objednávky), ustanoveniami týchto VOP, príslušnými ustanovenia­mi občianskeho zákonníka, pričom ustanovenia zmluvy majú prednosť pred ustanoveniami tých­to VOP a dispozitívnymi ustanoveniami všeobecne záväzných právnych predpisov a ustanovenia týchto VOP majú prednosť pred dispozitívnymi ustanoveniami všeobecne záväzných právnych predpisov.

 

  1. V prípade, že akékoľvek ustanovenie týchto VOP je alebo sa stane neplatným, neúčinným a/alebo nevykonateľným, nie je tým dotknutá platnosť, účinnosť a/alebo vykonateľnosť ostatných ustanovení týchto VOP, pokiaľ to nevylučuje v zmysle príslušných právnych predpisov samotná povaha takého ustanovenia. Strany sa zaväzujú bez zbytočného odkladu po tom, ako zistia, že niektoré z ustanovení kúpnej zmluvy alebo týchto VOP je neplatné, neúčinné a/alebo nevykona­teľné, nahradiť dotknuté ustanovenie ustanovením novým platným ustanovením, ktorého obsah bude v čo najväčšej miere plniť účel pôvodného ustanovenia.
Nákupný košík